Η συσκευή Cefaly® e-TNS (external Trigeminal Nerve Stimulation) είναι ο πρώτος εξωτερικός νευροδιεγέρτης του τριδύμου νεύρου, και χρησιμοποιείται τόσο και για την θεραπεία της ημικρανίας όσο και για την πρόληψή της. H συσκευή Cefaly είναι εγκεκριμένη ως ιατρική συσκευή και εγκεκριμένη από το οργανισμό FDA (Food and Drug Administration, USA).

Η συσκευή Cefaly® διατίθεται στην Κύπρο και υπεύθυνος για τη κυκλοφορία της είναι η Melidonia Health Services Ltd.

Η συσκευή Cefaly®, μέσω ηλεκτροδίου που εφαρμόζεται στη μετωπιαία περιοχή και στο σημείο διέλευσης του τριδύμου νεύρου, προκαλεί τη διέγερση του μέσω συγκεκριμένης ηλεκτρικής συχνότητας. Αυτή η εξωτερικά προκαλούμενη νευροδιέγερση διαταράσσει το σύστημα γένεσης και διάχυσης του πόνου της ημικρανίας μέσω του τριδύμου νεύρου. Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση της συσκευής Cefaly® μπορεί να μειώσει τόσο την ένταση των συμπτωμάτων της ημικρανίας όσο και τη συχνότητα τους καθώς  και τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση τους σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Η συσκευή Cefaly® έχει τη μορφή ελαφριάς στεφάνης και τοποθετείται στο μέτωπο του ασθενούς για διαστήματα είκοσι λεπτών σε καθημερινή βάση. Η συσκευή Cefaly® είναι κατάλληλη για τους πλείστους ασθενείς που πάσχουν από ημικρανίες και πονοκεφάλους, και βελτιώνει κατά αυτό τον τρόπο την ποιότητα ζωής τους.

Η ημικρανία είναι μια εξαιρετικά διαδεδομένη νευρολογική πάθηση. Επηρεάζει πάνω από τριάντα εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά στις ΗΠΑ, και υπολογίζεται πως ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από κάποια μορφή ημικρανίας. Όλοι ξέρουμε κάποιον που υποφέρει από ημικρανίες. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που ο πονοκέφαλος της ημικρανίας συνοδεύεται από ναυτία και εμετό. Οι πλείστοι ασθενείς  έχουν μια τέτοια κρίση μια με δυο φορές τον μήνα. Υπολογίζεται πως πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ασθενείς στις ΗΠΑ έχουν χρόνια ημικρανία με τουλάχιστον δεκαπέντε κρίσεις τον μήνα. Η ημικρανική νόσος δεν είναι μόνο πρόβλημα υγείας αλλά και σημαντικό οικονομικό πρόβλημα για τη κοινωνία.

Οι ιατροί νευρολόγοι, που κυρίως, ασχολούνται με τη θεραπευτική αντιμετώπιση της ημικρανίας έχουν ήδη ενημερωθεί από το τμήμα ιατρικής ενημέρωσης της Melidonia Health Services.

Είναι καλύτερα η χρήση της συσκευής Cefaly® να γίνεται από τον ασθενή πάνταμετά από τη συμβουλή του ιατρού του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
Κα Πολινα Νικολάου, Τηλέφωνο: 22741741, Melidonia Health Services Ltd
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.